6 manieren om meer te stralen

Beauty, Lifestyle, Voel je fit

Waar kun je aandacht aan schenken om bij te dragen aan je eigen energie, fitheid, & sparkle? De 6 beste manieren om dit te doen worden in dit artikel beschreven. Wil je iets veranderen of proberen? Top! Probeer het dan 10 dagen vol te houden zodat je goed kan bepalen of het bij je past of op welke manier het bij je past.

WATER

Drink veel water, het is goed om al je afvalstoffen af te voeren en je lichaam van het benodigde vocht te voorzien. Minimaal 2 liter. Kies voor 3-5 bulkmomenten (ochtend – middag – avond) als dat lukt, maar niet een half uur voor, tijdens en een half uur na de maaltijd. Lukt dat niet neem dan je flesje overal mee naar toe en drink elke keer kleine beetjes.

ZONLICHT

Ga lekker naar buiten, het liefst iedere dag. En kies je moment als de zon schijnt door even buiten in het zonnetje te gaan zitten. Goed voor lichaam en geest.

VOEDING

Gezonde voeding is belangrijk. Focus op groente, fruit, noten, zaden en pitten. Een beetje vis en vlees (vooral kip, beetje rund en geen varken). Alles lekker vers. Kies voor 3-6 eetmomenten per dag, geef het lichaam de tijd voor de vertering. Daarna kan de energie gebruikt worden om alle andere processen in het lichaam aandacht te geven. 12-16 uur niet eten kan ook helpen.

SLAAP

Zorg voor minimaal 8 uur slaap. Dat is goed voor je lichaam en je geest. Heb je meer nodig, neem dan meer tijd. Je biologische klok ligt ergens tussen 19 uur ’s avonds en 7 uur ’s ochtends. Na de warme maaltijd gaat je lichaam zich voorbereiden op de slaap. Kies dan niet voor intensief bewegen, een klein rustig ommetje in de avondlucht is natuurlijk prima.

ONTSPANNING

Wat is voor jou ontspanning? Schenk daar aandacht aan. Geniet ervan, het zal je energie geven. Maak een lijstje van ontspanningsmomenten voor je en ga ze uitproberen.

BEWEGING

Bewegen en dan het liefst buiten, dat is heel fijn en gezond voor je. Kies een moment wat voor jou het fijnst is, in de ochtend, middag of avond. Mocht dit in de ochtend nog voor je ontbijt zijn ben je voor je lichaam nog beter bezig. Als je lichaam dat accepteert tenminste.

Bron: Shit or Shine

Last modified: 3 augustus 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *