Walk to Fight Cancer Abovo Maxlead

Op vrijdag 19 november klonk om 6.30 uur ‘s ochtends in Hoorn & Oegstgeest het startschot van de Walk to Fight Cancer Abovo Maxlead. 140 wandelaars en vrijwilligers startten aan hun avontuur: 20 of 40 km wandelen naar het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis, of als vrijwilliger de lopers gedurende de dag te ondersteunen. Nadat de laatste loper binnen was, werd  de cheque met de opbrengsten door Abovo Maxlead aan de onderzoekers van het AYA-onderzoek dat plaatsvindt in het AVL,  overhandigd.

Deze speciale editie van de Walk to Fight Cancer werd in het leven geroepen door het team van Abovo Maxlead. Bij het in 2019 gefuseerde bedrijf was er een enorme drang om samen te komen en de verbinding op te zoeken, maar dan niet alleen om een tof feest te organiseren, maar ook om samen iets unieks te doen. Omdat het net gefuseerde bedrijf twee verschillende locaties heeft, leek een loop naar een punt waar beide locaties samen zouden komen een mooi plan. Doordat er met deze wandeling geld werd ingezameld voor een onderzoek naar behandelmethoden voor jongvolwassenen dat Fight cancer steunt in het Antoni van Leeuwenhoek was het al snel duidelijk: de finish moest bij het AVL zijn.

De dagen voor de Walk werd er door de collega’s veel over gesproken. ‘Hoeveel heb jij getraind? Wat voor kleding doe jij aan? Ben jij er al klaar voor?’ Vol goede moed vertrokken de wandelaars van de 40km in het donker met de speciaal gemaakte Walk to Fight Cancer hesjes aan vanuit Oegstgeest en Hoorn. De vrijwilligers stonden met kleppers en vuvuzela’s klaar en maakten met dansjes een feestje van de stops. Ook stonden er vrijwilligers klaar met broodjes, fruit en koffie of thee en kwam er zelfs familie langs inclusief spandoek om de lopers aan te moedigen! Heel mooi om te zien hoe de wandeling bij iedereen leefde. Waar de een rustig een pauze momentje nam om even op te laden, liepen anderen met hun broodje in de mond snel door.

Om half 11 stroomden de deelnemers van de 20km in bij de tweede stop. Er werden al wat blarenpleisters geplakt of er werdnog wat extra brandstof in de vorm van een broodje genomen en weg waren ze weer. Op naar het AVL. Bij iedere stop waren er videoboodschappen te zien van collega’s op een mobiel LED-scherm, dat geheel kosteloos werd aangeboden door een exploitant.  Het was heel leuk om te zien hoe collega’s met elkaar meeleefden en aanmoedigden.

De eerste groepen liepen stevig door en kwamen in rap tempo richting het AVL. Al eerder dan verwacht kwamen de eerste deelnemers moe maar voldaan, met een brede lach en soms een traan van geluk over de eindstreep. Het was een hele geslaagde dag waarin verbinding centraal stond.  In totaal werd er €65.000,- opgehaald. Wat een mooi bedrag!

Last modified: 26 november 2021

One Reply to “Walk to Fight Cancer Abovo Maxlead”

  1. Ester Weststrate schreef:

    Super trots op alle deelnemers!! Wat een geweldig bedrag!! Fantastisch initiatief! Chapeau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *