Fighter in de Spotlight: Maarten Lips

Vandaag staat Maarten Lips in de spotlight. Maarten is 57 jaar en komt uit Sint-Michielsgestel. Hij werkt als pensioenadviseur en heeft een gezin met drie kinderen. Hij is graag buiten, en hij golft en wandelt regelmatig en ook koken vindt hij leuk. Maarten: “Mijn geluk zit in kleine dingen. Het gezin is daar een belangrijk onderdeel van.”

Maarten is vanaf het moment dat Swim to Fight Cancer in Den Bosch startte actief als deelnemer. Later heeft hij ook een keer meegedaan aan Walk to Fight Cancer. Maarten: “Ik vind Fight Cancer een bijzonder goed doel. Ik weet dat het nodig is om veel geld in te zamelen voor onderzoek. Omdat ik zelf geen onderzoeker ben, geen miljonair, én het niet fijn vind om langs deuren te gaan met een collectebus, was ik blij dat Den Bosch in actie kwam voor Fight Cancer. Zo zwom ik drie keer mee met Swim to Fight Cancer en liep ik een keer mee met Walk to Fight Cancer. We liepen met ongeveer 25 fighters in vier dagen van Den Bosch, via Tilburg, Breda en Eindhoven weer naar Den Bosch. 4 x 40 kilometer. Dat was heel bijzonder en dierbaar. Bij de eerste editie liet ik Doppers maken van Walk to Fight Cancer. Vond een sponsor voor die kosten en verkocht ze voor minimaal € 15,-. Met 120 Doppers kwam daar een mooi bedrag van binnen. Omdat we de editie van 2020 niet lieten doorgaan vanwege corona, startte ik met een Walk op kleine schaal. Ik nodigde mensen uit om met me mee te wandelen in de mooie Gestelse omgeving en vroeg ze na afloop een donatie te doen. Op die manier blijft de binding, heb ik bijzondere gesprekken en komt er een aardige bijdrage binnen. Zo laagdrempelig als dit is maakt het bijzonder.” 

Maarten heeft daarnaast ook geregeld dat ze in de plaatselijke Albert Heijn de statiegeld-bonnen doneren aan Fight cancer. Dat bracht toch €450,- op. Alle beetjes helpen! Kortom Maarten is een echte Fighter!

Het motto van Maarten is: Je moet het leven nemen zoals het je overkomt. Achterom kijken heeft vaak weinig zin. Doe dus wat nodig is om in je huidige situatie geluk te vinden. Wat gebeurde kan je namelijk meestal niet herstellen. 

Eind september gaat hij weer een Walk To Fight Cancer organiseren. Ze wandelen wederom door Brabant en zullen binnenkort bedenken welke acties ze daarvoor gaan opzetten.

Last modified: 16 april 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *