Rollercoaster Run deelnemers in de spotlight: Mark en Esmee

Mark en Esmee

Mark (19) en Esmee (20) komen uit Deventer en kennen elkaar al sinds hun kindertijd. Op zondag 11 juni rennen zij mee tijdens Rollercoaster run to Fight Cancer in Walibi Holland om geld op te halen voor kankeronderzoek. Dit is een toffe run van 2 of 5 km, waarbij deelnemers onderweg 3 attracties trotseren. Deelnemers laten zich sponsoren door vrienden, familie en collega’s om zoveel mogelijk geld op te halen voor baanbrekend kankeronderzoek. Aan het einde van de dag vieren ze het opgehaalde bedrag met een leuke middag in attractiepark Walibi. Met de opbrengsten van dit evenement steunen wij een onderzoek in het Prinses Máxima Centrum, waarbij wordt onderzocht of een revolutionaire vorm van immunotherapie geschikt kan worden voor toepassing bij kinderkanker.

Wie zijn jullie en wat houdt jullie bezig in het dagelijks leven?

Mark: ”Ik doe de opleiding tot leraar in het basisonderwijs op het Saxion in Deventer. Ik zit nu in mijn tweede jaar. Verder doe ik nog aan wedstrijd zwemmen en piano spelen.”

Esmee: ”Op dit moment doe ik VWO op de Vavo in Deventer. Dit omdat ik graag diergeneeskunde wil gaan studeren nadat ik mijn diploma heb gehaald. Verder rijd ik graag paard en ben ik veel met muziek bezig.”

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Rollercoaster Run to Fight Cancer?

Esmee: ”Ik krijg een video van Walibi op mijn ForYou-Page op Tiktok. Ik dacht meteen aan Mark en stuurde deze video door. Mark was, net als ik, super enthousiast. We hebben onszelf toen dezelfde dag nog aangemeld.”

Waarom rennen jullie mee?

Mark: ”Ik ren met iemand bijzonder in gedachten, namelijk mijn moeder. Zij heeft ook kanker gehad. Dit was voor ons een heftige periode. Zij is gelukkig genezen van kanker, maar helaas kan dit ook anders aflopen. Daarom doe ik mee aan de run, zodat er meer onderzoek kan plaatsvinden naar kanker. Zo kunnen er meer mensen genezen van de ziekte.”

Esmee: ”Ik ren mee omdat ik gezondheid een van de belangrijkste dingen vind in het leven. Helaas krijgen nog steeds veel mensen de diagnose kanker, waardoor het leven van deze persoon, maar ook het leven van alle naasten, behoorlijk op de kop staat. Een deel van deze mensen geneest gelukkig van deze nare ziekte, maar er blijft ook een groot deel mensen over die het niet overleven. Elk persoon die overlijdt, is er een te veel.”

Hoe ziet jullie team eruit?

”Onze teamnaam is voortgekomen uit onze achternamen, namelijk HENdricks en KIEZebrink (HENKIEZ). Ons team bestaat uit twee personen. We wilden samen zo veel mogelijk geld ophalen en het leek ons een leuk idee om dus een teampagina aan te maken, zodat donaties van ons beiden bij elkaar opgeteld werden.”

Hebben jullie nog tips om donaties op te halen?

”Ja, wij hebben zelf een link gestuurd naar onze vrienden en familie. Ook hebben we die link gedeeld op onze sociale media. Als extraatje sparen we beiden onze lege flessen op, zodat we het statiegeld kunnen doneren.”

Help Mark en Esmee over de eindstreep en doe een donatie aan de Henkiez!

Last modified: 1 juni 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *