Ultimate Challenge: de Bruce Lee push-up

Als je van een sportieve uitdaging houdt, is dit iets voor jou! De Bruce Lee push-up is niet zomaar een variatie op de normale push-up. Voor deze push-up is dé perfecte controle nodig.

The Bruce Lee Archive

Voor deze challenge moet je wel al wat kunnen qua opdrukken. En daarmee bedoelen we niet vijf maar minimaal 20 perfecte push-ups achter elkaar. Als je dat nog niet kan, is deze push-up nog een tikkeltje te veel van het goede. De beheersing van de basiskracht, is namelijk de grootste prioriteit.

Vingers
Voor de Bruce Lee push-up dien je ook een goede controle te hebben over je vingers. Waarschijnlijk zijn jouw vingers niet het sterkste lichaamsdeel. Want wie traint er nou zijn vingers? Toch is het tijd om die ook mee te gaan trainen. Je kunt deze trainen middels het gebruik van een knijptang, zo één waar je ook je grijpkracht mee kan trainen. Dit hoef je niet in te plannen tijdens je work-out, dit kun je ook doen wanneer je tv aan het kijken bent.

Als je de Bruce Lee push-up wilt proberen, dien je dezelfde houding aan te nemen als bij een normale push-up. Als je in positie staat, kun je jouw gewicht verplaatsen van je handpalmen naar je vingers. Vervolgens is het push-up tijd.

Geduld
… dat is toch wel het belangrijkste onderdeel van deze uitdaging. Geef jouw lichaam de tijd om te wennen. Je kan het vergelijken met het rennen van een marathon, daar dien je ook voor te trainen. Herhaling is dan ook de sleutel tot succes. En na een paar maanden kun jij al je vrienden verbazen met de Bruce Lee push-up.

Bron: Men’s Health

Last modified: 1 februari 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *