Jirrin en Rueben halen met hun bruiloft €4.000 op voor kankeronderzoek

Actie uitgelicht, Fighters

Bruiloft Jirrin en Rueben

Stichting Fight cancer staat niet alleen bekend om het organiseren van inspirerende evenementen om fondsen te werven. Het is ook de plek waar Actie Fighters op een geheel eigen wijze geld kunnen inzamelen voor kankeronderzoek. Zo hebben Jirrin (29) en Rueben (31) bijna €4.000 opgehaald tijdens hun bruiloft voor kankeronderzoek.

Wie zijn jullie en waarom zijn jullie deze actie begonnen?

‘’We zijn Jirrin en Rueben en we wonen 5 jaar samen. Vorig jaar heeft Rueben mij ten huwelijk gevraagd en we zijn afgelopen jaar nog 3 maanden op reis geweest. Helaas is de moeder van Rueben net daarvoor, in augustus overleden aan borstkanker. En toen bedachten we dat we helemaal niet trouwen om het geld en eigenlijk niks hoeven van onze gasten, maar dit geld misschien wel kunnen doneren aan een stichting.’’

Hoe zijn jullie bij Fight cancer terecht gekomen?

‘’We wilden graag geld op ophalen voor een goed doel en dan met name een goed doel met een link naar de moeder van Rueben. Op die manier zijn we gaan zoeken en kwamen we uiteindelijk bij Fight cancer uit. We hadden gekeken wat het beste bij ons zou passen en Fight cancer kwam op ons over als een toegankelijke en wat kleinere stichting dan KWF. Ondanks dat het geld wel naar KWF toegaat, vonden we de persoonlijke benadering en het snelle handelen van Fight enorm fijn.‘’

Hoe reageerden jullie bruiloft gasten op de actie?

‘’Ze vonden het heel erg leuk, mensen waren heel enthousiast en ze vonden het super goed dat we dit deden. Ik denk echt dat mensen meer geld geven als het gaat om een goed doel of een stichting, dan wanneer je een envelop voor jezelf vraagt. Ook de familie van Rueben vond het heel mooi dat we dit doel hebben uitgekozen. Door alle mooie reacties waren we achteraf best een beetje trots op onszelf dat we gewoon vierduizend euro hebben opgehaald!’’

Deze stoel hebben Rueben en Jirrin symbolisch laten neerzetten voor de moeder van Rueben die vorig jaar is overleden aan borstkanker.
Hoe zorg je ervoor dat de bruiloft gasten zo veel mogelijk geld willen doneren?

‘’Wij hadden onze uitnodiging voor de bruiloft digitaal gemaakt, waardoor we nog berichten konden sturen. Toen onze persoonlijke actiepagina online stond hebben we meteen een bericht naar iedereen gestuurd met de vraag of ze geld willen doneren.

Een dag voor de bruiloft hebben we nogmaals een herinnering naar de gasten gestuurd met de oproep om nog te doneren. Op de dag van de bruiloft zelf hadden we een box waar ook nog enveloppen ingedaan konden worden. Én natuurlijk de QR-code die op de box stond. Dit alles zorgde ervoor dat dit we dit enorme bedrag hebben verzameld.’’

Hebben jullie nog advies voor mensen die ook een actie willen opzetten?

‘’Wat houd je tegen om het niet te doen?! Elke euro is mooi meegenomen. Al organiseer je voor je plaatselijke vereniging een sponsorloop en je haalt vier tientjes op, dan is het alsnog vier tientjes meer dan gister.’’

Ben jij geïnspireerd geraakt en benieuwd naar de opties om zelf een actie op te zetten? Meer informatie kan je hier vinden.

Last modified: 22 juni 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *