Fighter in de spotlight: Andrew Irvine

Vandaag staat een geweldige Fighter in de spotlight, namelijk Andrew Irvine, die op 3 juni zwemmend het IJsselmeer overstak (dat is 22 km!!) en daarmee meer dan €3200 ophaalde voor Fight cancer. Hieronder een kort interview om meer over Andrew te weten te komen.

1. Vertel eens wat over jezelf; Wie ben je, waar kom je vandaan, wat houd je in het dagelijks leven bezig, wat maakt je gelukkig?  

Hi, mijn naam is Andrew Irvine. Ik ben Australisch, maar ik woon al weer 22 jaar in het prachtige Nederland, hier voel ik mij thuis. Ik ben getrouwd en een trotse vader van 3 tieners. Wij zijn een echte zwemfamilie en we houden van alle wateractiviteiten. We zijn bijna elke dag te vinden in de plaatselijke zwembaden of meren in onze omgeving. 

2. Hoe ben je met Fight cancer in contact gekomen?   

Onze lokale zwemvereniging ondersteunt Swim to Fight Cancer Muiden. Daar heb ik ook aan meegedaan. Ze organiseren de volgende zwemtocht weer in september. Ik dacht dat het geweldig zou zijn als ik mijn zwemtocht kon gebruiken om extra geld op te halen voor het goede doel, dus begon ik mijn eigen actie.

3. Wat voor een actie ga jij doen voor Fight cancer?  

In juni ga ik solo het IJsselmeer over zwemmen van Stavoren naar Medemblik, een tocht van ongeveer 22 kilometer.

4. Waarom ga je dit doen? 

Het begon in eerste instantie als een persoonlijke uitdaging waar ik een levenlang met trots op kan terugkijken. Ik realiseerde me echter al snel dat het niet iets is dat je elke dag doet en het leek me mooi om mijn passie voor zwemmen te combineren met het steunen van een goed doel. Kanker is een nare ziekte die ons allemaal treft, direct of indirect, en ik hoop dat het geld dat ik met deze zwemtocht heb ingezameld, anderen kan helpen een langer leven te leiden.

5. Wat is jouw motto?  

Live life and help others when you can. 

Last modified: 10 juni 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *