Daans Drive to Fight Cancer

Actie uitgelicht, Events, Fighters, Nieuws

Op zondag 26 september 2021 kwamen er tientallen mensen in actie, vanwege de keiharde en verdrietige boodschap die Daan Laseur (35) heeft gekregen: ‘u heeft kanker’. Met de diagnose uitgezaaide galblaaskanker is de kans volgens zijn artsen groot dat hij niet heel lang meer heeft. Een hele grote klap voor Daan en zijn familie, waardoor Daan besloot te stoppen met zijn onderneming Pronto. Maar hij blijft liever niet treuren, en wil – ondanks dat hij niet graag in het middelpunt staat – krachtig zijn voor zichzelf en zijn naasten. En zo ontstond het idee voor Daans Drive to Fight Cancer: als afscheid van zijn zaak én om geld op te halen voor baanbrekend kankeronderzoek. 

De dag begon – alsof het zo had moeten zijn – met een mooi zonnetje. De eerste deelnemers druppelden in de ochtend binnen, pakten een route-kaart mee en trokken hét Daans Drive to Fight Cancer t-shirt aan. Vol goede moed vertrokken ze in groepjes van Pronto Amersfoort, naar Pronto Utrecht en weer terug. Daan fietste zelf ook mee.

Toen Daan terugkwam tegen het eind van de middag, zette hij nietsvermoedend zijn fiets weg. Hij dacht als één van de eersten te arriveren, maar niets bleek minder waar. De rest van de deelnemers, een stuk of 60 man, verzamelden zich verderop bij Shell Serva. Eenmaal ingefluisterd dat Daan weer bij Pronto Amersfoort was gearriveerd, reden zij als stoet over de finish als verrassing voor Daan. Daan was duidelijk ontroerd en had dit niet zien aankomen.

Na de fietstocht verzamelde iedereen zich snel bij de bar en kwamen ook de bezoekers van het avondprogramma binnen. Tees Laseur (broer van Daan) opende het programma door meer te vertellen over de historie van Pronto. Vervolgens kreeg iedereen een overheerlijke maaltijd aangeboden, want met een hongerige maag zou het tweede deel van het programma toch minder goed vallen: de veiling! Met maar liefst 16 gesponsorde items werd er nóg meer geld opgehaald voor kankeronderzoek. Zo werd er onder andere een e-bike geveild, een schilderij van het evenement en natuurlijk een gesigneerd shirt van Daans Drive to Fight Cancer.  

Het was Daan zijn wens om met vrienden, familie, klanten en bekenden te fietsen van zijn zaak in Amersfoort naar Utrecht en weer terug. Er werd in totaal €32089,79 euro opgehaald. Een eindresultaat om trots op te zijn! Een deel van het geld wordt lokaal besteed aan het Meander ziekenhuis in Amersfoort. De rest komt ten goede aan jonge Nederlandse onderzoekers, door stichting Fight cancer geselecteerd.

Er was ook een journalist van het AD aanwezig die een leuk artikel schreef. Er kan nog steeds gedoneerd worden via de website van het event.

Last modified: 30 september 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *