LoveLife Run Breda

Op 4 juli 2021 vond eindelijk de bijzondere LoveLife Run plaats. 150 hardlopers renden in Breda 5 kilometer om geld op te halen voor Fight Cancer. Aan het hardloopevenement deden 25 (ex-)kankerpatiënten met een of twee van hun naasten en behandelaars mee. De Run was een groot succes en bracht meer dan €100.000 op!

Nadat iedereen zich had verzameld en had meegedaan aan de fantastische warming-up, vertrokken de hardlopers in groepjes vanaf het Kasteelplein en renden een route van 5 kilometer door Breda. Ze kwamen ook langs het Amphia Ziekenhuis, waar veel van de behandelaars/artsen die meerenden werken.

De projectleider van de LoveLife Run Breda is Vanessa Roest, oncologiefysiotherapeut bij Fysio- en Healthcenter De Beemd. Mede dankzij haar was het een groot succes: “Het unieke aan deze run is dat de patiënt zelf mee rent. De run staat symbool voor de lange weg die een oncologisch patiënt vaak aflegt. Meedoen is hoe dan ook een overwinning.” 

Maandenlang hebben de deelnemers in kleine groepjes getraind om mee te kunnen doen met de LoveLife Run. Dit deden ze veelal onder begeleiding van trainers en oncologiefysiotherapeuten. Om de deelnemers na al die tijd te zien finishen was dan ook een mooie en emotionele afsluiting van het evenement. Ook is er stilgestaan bij de deelnemers die helaas niet meer mee konden doen met de Run.

Naast deze geweldige fysieke prestatie werden er ook enorm veel donaties opgehaald. Na afloop van het event werd een cheque van €105.564 overhandigd aan Stefanie van Rootselaar, de directeur van Fight cancer. 10% van de geworven fondsen wordt besteed aan een lokaal project van het Amphia Ziekenhuis, dat gaat over meer bewustwording over het belang van werk bij of na kanker. De overige 90% van de donaties komt ten goede aan een onderzoek van Winette van der Graaf en Olga Husson naar de oorzaak en impact van behandeling en begeleiding bij patiënten in de leeftijd 18-39 jaar (Adult Young Adolescents, AYA’s). Kortom De Lovelife Run was een groot succes, maar zonder alle sponsoren en vrijwilligers was dat niet gelukt! Dus aan iedereen, Bedankt!

Wil je beelden zien van de LoveLife Run, neem dan eens een kijkje in de fotogallerij. Klik hier.

Aftermovie LoveLife Run Breda

Last modified: 31 augustus 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *