Fighter in the Spotlight: Piet Muijtjens

We maken kennis met Piet Muijtjens (61) uit Maastricht. Een man met humor, die vastberaden is, een echte bourgondiër, sportief en een goede balans heeft tussen het zijn van een denker en een doener.

Na een carrière als ICT-ondernemer is Piet nu vooral bezig met vrijwilligerswerk. Naast penningmeester van Swim to Fight Cancer Maastricht is hij actief binnen MKB-Limburg, het Jaarboek Maastricht en het Reuzengilde Gigantius Maastricht. Piet zwemt zelf niet mee met de Swim, maar rent wel regelmatig een rondje van 10 km. Piet: ‘Als ik iets kan betekenen voor anderen en we kunnen samen iets moois bereiken maakt me dat gelukkig’.

Zwart jaar
2003 was een zwart jaar voor Piet. Zijn beide ouders overleden binnen 3 weken na elkaar en één van de mede-oprichters/bestuurder van de ICT-bedrijven waarvan hij de eigenaar was, overleed op 38 jarige leeftijd aan een hersentumor. “Als persoon treur je en besef je hoe relatief alles is. Als ondernemer heb je dan maar één kans en dat is doorgaan”.

In 2014 kreeg Piet een ernstige longembolie (ruiterembolie) met een bijna fatale afloop. Gelukkig heeft hij een tweede kans gekregen. Er was een behandeling en perspectief. “Die tweede kans gun ik eenieder die getroffen wordt door kanker en daarom zet ik mij hiervoor maximaal in”.

Piet zet zich dus al jaren in als vrijwilliger voor Fight cancer, en hij vindt dit heel speciaal: “Vrijwilligers delen meestal dezelfde passie en doen dit vooral vanuit het hart. De “winst” die je samen bereikt is meestal niet in geld te vertalen maar geeft vooral voldoening en ook trots”.

Bucketlist
Op Piet zijn bucketlist staat niet zo veel. Zijn motto is Carpe Diem en hij hoopt zo lang mogelijk gezond te blijven samen met zijn vrouw en kinderen.

Last modified: 25 mei 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *