Swim to Fight Cancer Maastricht ’21

Events, Nieuws

Op zondag 5 september was de Swim To Fight Cancer Maastricht. Het was een zonovergoten dag met een lach en een traan. De eerste zwemmers gingen om 12.00 uur het water in en waren super goed opgewarmd door bestuurslid Ingrid Beetz, waardoor de sfeer er meteen in zat bij de zwemmers die met zoveel zon wel een frisse duik konden gebruiken.

Toch was het voor sommigen de eerste keer dat zij in open water gingen zwemmen en was dit nog best spannend. “Je ziet echt heel weinig in het water van de Maas” zei deelneemster Joyce. Ook voor de 12 deelnemers van de Kids Swim was het een mooie uitdaging 500m te zwemmen in open water.

Tzippy en Sammy de Wolff zwommen voor hun vader Raymond, die zelf schoon verklaard is van Hodgkin, een zeldzame vorm van lymfklierkanker. 

Het organiserende team in Maastricht onder voorzitterschap van Jo Warnier, heeft een prachtige prestatie neergezet! Ondanks de overstromingen van de Maas deze zomer en het wisselende beleid omtrent de coronamaatregelen, heeft de Swim in Maastricht een prachtig resultaat opgeleverd waarbij er ruim €167.000 opgehaald is voor kankeronderzoek. €10.000 euro hiervan gaat naar een lokaal project ‘Sport your brain’ van het UMC+ dat als challenge is uitgezet en door Audrey Elstgeest werd aangedragen. Zij verloor vorig jaar haar man aan kanker.

Er kan nog steeds gedoneerd via de website van Swim to Fight Cancer Maastricht.

Check hier de aftermovie:

Last modified: 12 november 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *