Fighter in de spotlight: Ruud Keijmis

We maken kennis met Ruud Keijmis, geboren en getogen in Maastricht. Een eerlijke, oprechte, pragmatische en positief kritische man. Hij werkt als ICT project manager. Vorig jaar verloor hij zijn vrouw Lily aan alvleesklierkanker, waarna hij werd gevraagd als de huisfotograaf van Swim to Fight Cancer Maastricht. Wanneer je vraagt wat hem gelukkig maakt antwoordt hij: ‘De mensen om me heen’.

Hoe ben je met Fight cancer in contact gekomen? Ruud: “Via Marc Geuskes, bestuurslid van Swim to Fight Cancer Maastricht hoorde ik over jullie. Lily (mijn vrouw) kende Marc vanuit haar rol als verkeersouder op diverse scholen. En bij Marc’s vrouw Suzanne heb ik toevallig vroeger in de klas gezeten. Toen mijn vrouw overleden was vroeg Marc mij om foto’s te maken voor Swim to Fight Cancer Maastricht, want fotografie is mijn grootste hobby.”

Het doen van vrijwilligerswerk voelt voor Ruud heel speciaal. “Iets samen doen voor iemand anders, dat is bijzonder. De ziekte van mijn vrouw heeft mijn leven veranderd. Ik wil niet meer te veel plannen en vooruit kijken. We zijn een beetje opgevoed met: ja, maar later dan…en plots is er geen later meer.”

Op de bucket-list van Ruud staan geen specifieke zaken, hij wil graag gezond blijven en genieten van de gewone en kleine dingen. En daarnaast niet te lang blijven stilstaan bij zaken waar je toch geen enkele invloed op hebt.

Ruud heeft een website waar je zijn prachtige foto’s kunt bekijken en ook een verslag kunt lezen van het ziektebed van zijn vrouw Lily. Klik hier om naar zijn website te gaan.

Last modified: 22 juli 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *