Aanschaf robotarm door Tijns nagellakactie

Tijn werd door de directeur van het Rode Kruis benoemd tot misschien wel de beste fundraiser van Nederland. Met zijn nagellakactie haalde hij 2,5 miljoen euro op welke het Prinses Máxima Centrum in Utrecht heeft besteed aan een robotarm. Een instrument dat gebruikt gaat worden om de hersenstam beter te onderzoeken bij kinderen met een tumor.

Eind 2016 startte Tijn een actie op om geld in te zamelen voor Serious Request. Deze simpele actie bleek een nationale hit te worden: voor ieder paar handen die Tijn voorzag van wat nagellak, doneerde de persoon een bedrag aan het goede doel. Mede dankzij de hulp van enkele BN’ers – zoals Youp van ‘t Hek en Wendy van Dijk – slaagde hij erin om maar liefst 2,5 miljoen euro op te halen. En dat terwijl zijn eigen doel honderd euro was.

Ieder jaar horen 150 Nederlandse kinderen dat zij een hersentumor hebben. Waarvan 10 in de hersenstam, wat helaas nog niet te genezen is. Volgens het Prinses Máxima Centrum kan de robotarm gebruikt worden bij deze kinderen met hersenkanker om biopten te kunnen nemen uit de diepgelegen hersentumoren. “Ook kan op termijn met het robotsysteem medicatie direct in deze diepgelegen tumoren toegediend worden voor hopelijk een effectievere behandeling met minder bijwerkingen”, aldus het ziekenhuis.

De ouders van Tijn, Jolanda en Gerrit, zeggen dat Tijn anderen wilde helpen. “De aanschaf van de robotarm zorgt ervoor dat hij dit, indirect, nog steeds doet. Wij hopen dat de robotarm gaat bijdragen aan een behandeling van hersenstamkanker, opdat in de toekomst genezing mogelijk is. Het gemis van je kind is onmenselijk groot, wij hopen dat anderen dit leed bespaard blijft.”

Well done Tijn!

Bron: RTL nieuws

Last modified: 1 februari 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *