Wow! Spin for Life haalt half miljoen op voor kankeronderzoek

Events, Nieuws

Spin for Life spinningmarathon

Op donderdag 23 maart 2023 vond de grootste spinningmarathon van Nederland plaats, Spin for Life. Fight cancer, SportCity, SLAM! en Global Media & Entertainment sloegen de handen ineen voor deze unieke actie. Zo’n 2.100 mensen spinden mee op de beats van SLAM! in 27 SportCity clubs. Gezamenlijk haalden zij €500.091 op voor baanbrekend kankeronderzoek. Onder anderen voetballer Ralf Seuntjens en hockeyer Dennis Warmerdam fietsten mee en deelden hun persoonlijke ervaring met kanker. 

Duizenden mensen stapten met hun eigen motivatie op de spinningfiets voor één doel: meer onderzoek mogelijk maken zodat kanker in de toekomst geen dodelijke ziekte meer hoeft te zijn. Kankeronderzoek is nodig voor meer preventie én genezing, omdat kanker nog steeds doodsoorzaak nummer 1 is in Nederland. Met de netto-opbrengsten van Spin for Life wordt onderzoek mogelijk gemaakt dat het DNA van de tumor van 1.000 jongvolwassenen in kaart brengt om op basis hiervan behandelmethodes op maat aan te kunnen bieden. De opbrengst van een half miljoen euro aan donaties levert een aanzienlijke financiële bijdrage aan dit onderzoek. 

Gelukkig is het door middel van onze partners en sponsoren gelukt om het event met minimale kosten te organiseren. Ontzettend veel dank aan SportCity, SLAM! en Global Media & Entertainment voor hun vertrouwen en lef om dit nieuwe event samen met ons op te tuigen! SportCity stelde haar clubs ter beschikking, promootte het event onder haar leden, verzorgden de tasjes voor de goodie bag en regelde sponsoring van reepjes voor alle deelnemers. SLAM! verzorgde een onvergetelijke countdownweek, waarin ze in aanloop naar het event 4 dagen lang non-stop een spinningfiets draaiende hielden in de studio met bekende gasten. Ook regelden zij de DJ’s die voor alle spinners live de beats draaiden op 23 maart. Global Media & Entertainment bedacht een aantal jaar geleden het basisconcept van Spin for Life én zorgde voor onmisbare zichtbaarheid voor ons initiatief op hun digitale schermen op tientallen NS-stations, in winkelcentra en op tankstations.

Naast onze partners hebben veel sponsoren bijgedragen aan het event. Abovo Maxlead, Mediahuis, DPG Media en Jean Mineur: ontzettend veel dank voor al jullie hulp en kosteloze media-inzet voor de deelnemerswerving! ABC Scherm, wat een enorme toegevoegde waarde had de livestream die jullie verzorgden om alle clubs aan elkaar te verbinden. En deze livestream had niet uitgezonden kunnen worden zonder de hulp van FlexIT en T-Mobile, dank jullie wel! Vers van Gijs verzorgde de crewcatering op de Wibautstraat, waardoor de crew op 23 maart de kracht had om door te gaan! The Arrows maakte met hun team van fotografen op diverse Spin for Life-locaties prachtige foto’s van het event, bekijk ze hier. En Mark Power maakte een onwijs toffe aftermovie van het event, bekijk ‘m hier.

Stefanie van Rootselaar, directeur Fight cancer: “Geweldig dat we met onze partners dit bijzondere evenement hebben neergezet! En dat we zoveel mensen hebben geïnspireerd hebben om hun gevoel van onmacht om te zetten in kracht door mee te doen met. Zij hebben met elkaar zo’n ongelooflijk mooi bedrag opgehaald voor onderzoek! Zo komen we weer dichterbij onze missie: samen bijdragen aan een wereld waarin kanker niet meer dodelijk is. Dank aan iedereen die Spin for Life mogelijk heeft gemaakt en aan alle deelnemers die zo hun best hebben gedaan om donaties op te halen!”

De donaties voor Spin for Life staan nog open tot medio april. Klik hier om nog een bijdragen te leveren. Toch liever zelf mee doen aan een van onze events? Kijk voor meer informatie op https://www.fightcancer.nl/event-agenda

Last modified: 6 april 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *