Interview met Miriam Timas: ”Je darmen als tweede brein”

Actueel, Body & Mind, Lifestyle, Nieuws

De gelukkigste en gezondste versie van jezelf word je als je meer jezelf bent. Miriam Timas helpt mensen er graag bij. Ze is Brain Balance Coach. “Jezelf centraal stellen lukt niet altijd. We hebben immers meerdere rollen te vervullen, zoals het ouderschap, partner zijn of werknemer. Je darmen worden ook wel je tweede brein genoemd. Het kan een hoop voor je doen. Ik leg mensen graag uit hoe het werkt.”

Miriam helpt mensen in de basis met vragen als ‘wie ben ik?’ of: ‘wie wil ik zijn?’ “Er is vaak wat eelt gegroeid op wie je in de kern bent. Ik ben me als coach gaan specialiseren in de gezondste versie van jezelf. Want, al laat je alle programmeringen los, als je niet goed eet, slecht slaapt of weinig beweegt komt je ware zelf niet tot bloei.”

´Daar wilde ik meer van weten´

Haar eigen innerlijke reis gaf haar inzicht: “Kracht halen uit de baas zijn over je eigen gedachten en het effect van positief denken … ik was er al mee bezig toen ik Charlotte Labee beluisterde in de Kukuru podcast van Giel Beelen.’ Zij is de Brain Balance expert. `Daar wil ik meer van weten’ dacht Miriam.

Het reptielenbrein

Ze vervolgt: “Je lichaam doet wat je het aanbiedt. Houd je er een ongezonde levensstijl op na? Dan creëer je een lichaam dat zich tegen je keert. Pas wanneer je begrijpt hoe je brein werkt snap je ook waarom het moeilijk is om van dat stukje chocola af te blijven of waarom het stemmetje dat zegt ‘ik heb geen zin om te sporten’ vaker overwint. Het is ons reptielenbrein dat in de weg zit.” Les 1: Nieuwe gewoontes aanleren heeft tijd nodig.

De magie van slaap

Gesprekken voeren met haar coachees doet Miriam bewust wandelend. “We zijn niet gemaakt om de hele dag te zitten. Door te bewegen zorgen we voor bloedtoevoer naar onze vitale organen, de buitenlucht stimuleert de aanmaak van vitamine D & het gelukshormoon Serotonine en je slaapt ‘s avonds ook lekkerder.” Zo heeft ze meteen drie van de in totaal zeven pijlers van het Brain Balance gedachtegoed te pakken. “Tijdens je slaap is je immuunsysteem het krachtigst en worden kankerverwekkende cellen opgeruimd. Pure magie.”

Preventief of sneller herstel

“Ik snap mezelf veel beter en vind het een verrijking om mijn kennis hierover te delen met anderen.” Zegt Miriam tot slot. “Ik wil mensen die herstellen van welke ziekte dan ook bewust maken dat je heel veel zelf kan bijdragen aan je herstel. Ik zie (ex)kankerpatiënten, die aan het herstellen zijn, bewuster bezig met ‘hoe kan ik mezelf voeden’. Of ze doen aan yin yoga, dat gaat over het invoelen van je lichaam en contact maken met bepaalde lichaamsdelen. Met de zeven pijlers kun je zeker niet alleen preventief aan de slag*.”

Meer weten over Brain Balance tijdens een wandeling met Miriam?

Kijk op de website MeerJezelfZijn – Jouw Personal Coach voor meer informatie en contactgegevens.

*Volgens Charlotte Labee zijn de zeven pijlers van Brain Balance: Je breinkennis, de mate van stress die je ervaart, voldoende beweging, Brain Food, een goede nachtrust, ontspanning op zijn tijd en een fijne omgeving.  

Lilian Kuerten is werkzaam als contentspecialist bij de Gemeente Amsterdam en zet zich in haar vrije tijd in voor goede doelen. Via het platform De Nieuwe Gevers is Fight cancer met Lilian in contact gekomen, waarna zij graag vrijwillig een bijdrage wilde leveren aan Love Life.

Last modified: 16 januari 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *