Rollercoaster Run to Fight Cancer 2022 was een waanzinnig succes! Uitverkocht én een recordopbrengst…

Actueel, Events, Nieuws

Een aantal kilometer rennen en dan óók nog een aantal achtbanen tussendoor pakken, dat is niet voor iedereen weggelegd! Toch gingen we met ongeveer 350 deelnemers deze uitdaging aan op 9 juli 2022. Om 09:00 stond iedereen netjes te wachten voor de ingang van het park. Nog héél even wachten, en dan gaat het beginnen…

Op de zogenaamde main stage van het park begon het evenement. Iedereen had van de organisatie een mooi Fight-blauw Rollercoaster Run to Fight Cancer shirt gekregen, en dat kleurde maar al te goed bij het Walibi-rood. We begonnen met een mooie speech van directeur Stefanie van Rootselaar over de stichting en met het persoonlijke verhaal van Harsimran over het verliezen van haar broertje en wat dit event met haar doet. Dat nare gevoel van onmacht omzetten in iets positiefs en krachtigs, dat was precies waar we allemaal mee bezig waren!

Vervolgens mochten we even warm worden op de beat van Snollebollekes, want tsja, een aantal kilometer rennen is toch niet niks. Nieuw dit jaar was de Business Run, waarbij ook bedrijven konden inschrijven om met hun collega’s mee te rennen. Een leuke teambuilding activiteit, waarbij je je ook nog inzet voor het goede doel. En zo vertrokken er om de paar minuten groepjes deelnemers richting de eerste achtbaan: De UNTAMED. Als laatste mochten de allerkleinste deelnemers starten van de Family Run. Zij renden 2 kilometer en trotseerden ook 3 attracties tussendoor, heel stoer! En dat deden ze niet alleen, ze namen papa, mama, tante of oom mee om het samen met hen te doen. 

Als laatste eindigde het team Joycie’s Strijders; waarvan het überhaupt waanzinnig knap was dat Joyce (22 jaar) meedeed. Op haar 21e kreeg ze de diagnose eierstokkanker. Ze had een tumor van 12,5 centimer, die al snel operatief verwijderd werd. Wat volgde was een traject van chemotherapie van een half jaar lang, die ze pas een klein half jaar voor de Rollercoaster Run to Fight Cancer had afgerond! Om dan nu al mee te doen aan dit evenement, is natuurlijk een waanzinnige prestatie en uitdaging.

Tot slot was het nog even spannend wat het opgehaalde bedrag zou worden. Ongeveer twee weken voor het evenement hebben we de teller namelijk offline gehaald. Hij stond toen op 45K, en dat overtrof het bedrag van 2019 nog niet: ongeveer 56K… Maar de laatste weken hebben alle deelnemers nog alles op alles gezet om het recordbedrag te kunnen halen, en konden we met trots vermelden dat we met dit evenement maar liefst €66.602 hebben opgehaald! De opbrengst wordt besteed aan een specifiek onderzoek in het Prinses Máxima Centrum & UMC, waarbij de onderzoekers een revolutionaire vorm van immunotherapie (CAR T-celtherapie) geschikt willen maken voor toepassing bij kinderkanker.

En zo komen we ook dankzij Rollercoaster Run to Fight Cancer 2022 weer een stapje dichter bij onze droom: een wereld waarin kanker hopelijk geen dodelijke ziekte meer hoeft te zijn. Dankjewel aan Walibi Holland voor deze te gekke samenwerking. En natuurlijk heel veel dank aan alle deelnemers, donateurs en vrijwilligers!

Bekijk hier de aftermovie van Rollercoaster Run to Fight Cancer 2022

Last modified: 19 juli 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *