Fighters Marion en Monique in de spotlight

Mar & Mo op weg naar SantiaGO
Vandaag staan zussen en Fighters Monique Eeftens-Antens en Marion Antens in de spotlight. Samen hebben zij de Camino van Porto naar Santiago de Compostela gelopen. Ze wandelden ruim 350 kilometer en haalden daarmee geld op voor Stichting Fight cancer. Deze mooie uitdaging stond al een paar jaar op hun wensenlijstje en was een geweldige belevenis. Het voelde voor de zussen heel goed om hier een mooi doel aan te koppelen. Marion: “Helaas op het werk, maar ook privé weten we dat nog lang niet altijd genezing mogelijk is bij kanker. Er moet dus nog veel onderzoek worden gedaan en daar is geld voor nodig!”

Monique Eeftens-Antens
Monique is een vrolijke, daadkrachtige en behulpzame vrouw uit Breda en werkt als verpleegkundig specialist in de mammachirurgie (borstkanker) in het Amphia Ziekenhuis. Hier wordt ze dagelijks geconfronteerd met dappere vrouwen (en mannen) die de diagnose borstkanker krijgen. Als verpleegkundig specialist probeert ze in dit proces medische en verpleegkundige zorg te leveren maar zeker ook psychosociale ondersteuning, waarin de wensen van de patiënt uiteraard centraal staan. Monique: “Vrouwen en mannen die geconfronteerd worden met deze ziekte hebben borstkanker maar zijn veel meer dan dat. Dat verschil probeer ik altijd te blijven zien. Als ik in dit vaak lange behandeltraject een klein beetje het verschil kan maken in hoe patiënten door dit proces heenkomen dan maakt me dat gelukkig.” In haar privéleven kan ze erg genieten van leuke dingen doen met vriendinnen, wandelen, lekker eten en koken en reizen met haar man en dochters.

Marion Antens
De tweede fighter is de sportieve, optimistische Marion, zij woont ook in Breda, samen met haar man en zoon. Ze is resoluut, betrouwbaar en een echte doorzetter. Ze werkt als verpleegkundig specialist in de Jeugdgezondheidszorg. Hier ziet ze ouder en kind vanaf de geboorte van het kind tot 18 jaar. Gedurende die tijd monitort ze vanuit preventief oogpunt de gezondheid en ontwikkeling en ondersteunt ze ouders in hun vragen hierover. Zonodig verwijst ze door naar andere ondersteuning of eventueel onderzoek. Marion: “In mijn werk zie ik uiteraard ook ouders of kinderen die getroffen worden door kanker. Het is fijn om dan ook een ondersteunende rol in hun proces te kunnen hebben als dit gewenst is.” Ontspanning zoekt Marion middels sporten zoals Zumba en XCO, en uiteraard door te wandelen, maar ook door er op uit te gaan met haar man, zoon, familie of vrienden.

Stichting Fight cancer
Monique kwam door haar werk voor het eerst met Fight cancer in contact en ze kent daardoor de organisatie en hun mooie acties. Tijdens de voorbereiding voor de Camino stelde Monique aan Marion voor om een goed doel aan de tocht te koppelen. Marion: “Uiteraard vond ik dit een goed idee. Zelf had ik het ook overwogen maar wist niet goed hoe dit dan vorm te geven. Monique heeft toen contact gezocht met Stichting Fight cancer en zo is het balletje gaan rollen.”

Streefbedrag
Van te voren hadden de zussen een streefbedrag bepaald. Tot hun grote verrassing was dit bedrag al bijna de eerste week gehaald. Veel mensen hebben de actie gesteund, waardoor ze het na de eerste week aandurfden om het streefbedrag te verdubbelen. Aan het einde van de tocht zaten ze er zelfs overheen en kwamen ze op het geweldige totaalbedrag van €4.393,- uit! Monique: “Het gaf ons gedurende de tocht extra energie om te zien hoe de actie verliep. We zijn dan ook heel dankbaar dat het zo’n mooi bedrag is geworden waar verder kankeronderzoek mee kan worden gedaan.”

Wie of wat heeft jullie leven veranderd?
Monique: De meest wijze maar meteen ook de verdrietigste levensles kreeg ik van Sam. Sam is de dochter van onze lieve vrienden Mireille en Jaap. Sam overleed 2 jaar geleden aan een zeldzame vorm van leverkanker op slechts 18 jarige leeftijd. In het jaar dat ze ziek was heeft ze alles uit het leven gehaald wat ze eruit kon halen zonder te zeuren of te klagen. Ze was en is nog steeds een inspiratiebron voor veel mensen. Altijd doorzetten!!

Marion: Dat is denk ik voor mij niet een specifieke gebeurtenis, maar meer dat ik gedurende mijn leven heb gemerkt dat het mij helpt om door te zetten in moeilijke periodes en altijd te blijven kijken naar wat wel kan. Ik word geïnspireerd door mensen die positief in het leven staan en daardoor een fijne energie uitstralen.

Last modified: 11 november 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *