Keuzehulp moet beste ziekenhuis voor bepaalde kankervorm aanwijzen

De Nederlandse Federatie Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) lanceert een keuzehulp waarbij je als patiënt te weten kunt komen welk ziekenhuis het beste voor je is bij een bepaalde vorm van kanker. Vier ziekenhuizen trappen af door openlijk meer data te verstrekken dan verplicht is over kanker in de borst, nieren, blaas, maag en slokdarm. Dat schrijft De Telegraaf. Dit is het begin van een echt betekenisvol hulpmiddel. Zo’n 25 andere ziekenhuizen zitten in de pijplijn en gaan spoedig er ook aan meewerken.

Twintig beschrijvingen van kankervormen komen erbij

Zo komen bijvoorbeeld het Amsterdam UMC en het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven uit de bus als ‘zeer gespecialiseerd’ in maag- en slokdarmkanker. ‘Samen met het Erasmus MC en het Rijnstate zijn deze ziekenhuizen als eerste over de brug gekomen met alle informatie. Daarnaast komen twintig andere beschrijvingen van kankervormen de komende tijd erbij’, zegt belangenbehartiger Irene Dingemans van de NFK.

De NFK doet een moreel appel op ziekenhuizen die zich inzetten om gespecialiseerde zorg te leveren, om op vrijwillige basis mee te gaan doen.

Bron: Radar

Last modified: 3 november 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *