Fighter in de Spotlight: Antoon Donkers van Fight Cancer Night

Vandaag staat Fighter Antoon Donkers in de spotlight. Antoon is bestuurslid van de stichting Door en Voor Boerdonk. Ze zijn allemaal vrijwilligers met verschillende beroepen, variërend van monteur tot basisschool-leerkracht, groenteboer tot deurwaarder. Daarnaast organiseert hij Fight Cancer Night.

Fight Cancer Night
Het idee voor dit evenement ontstond toen ze op een avond tijdens een dorpsfeest eens iets anders wilden gaan organiseren. Online kwamen ze toen op een concept; Executive Fight Night in Japan. In 2018 is het evenement voor het eerst georganiseerd. Elk jaar worden er 12/14 ondernemers of medewerkers geozcht die namens een bedrijf zich willen bekwamen in de kickbokssport om op die manier geld op te halen voor o.a. Fight Cancer. Antoon: “Ondernemers hebben vaak het idee dat ze te weinig tijd hebben om aan sport te doen, maar ze hebben wel betrokkenheid bij goede doelen. Deze combinatie en de toenemende populariteit van kickboksen heeft ons doen besluiten om dit evenement te organiseren. En vanaf de eerste editie was het gelijk een succes.”

Met Fight Cancer Night willen ze los van zoveel mogelijk geld ophalen voor Fight Cancer, ook hun kleine dorpje Boerdonk op de kaart te zetten. Antoon: “We vinden het leuk als mensen een reden hebben om naar Boerdonk te komen. Zo laten we zien dat ons dorp bruist van activiteiten.”

Het event ontvangt louter positieve reacties. Antoon: “Mensen vinden het echt leuk om bekenden in de ring te zien staan en de groep “deelnemers” krijgt door de gezamenlijke trainingen ook echt een band. Bovendien is het natuurlijk super spectaculair opgezet.”

2021/2022
Antoon: “Het jaar 2021 was een top jaar met de hoogste opbrengst tot nu toe voor Fight Cancer. We willen daarom de deelnemers ontzettend bedanken voor hun fondsenwerving én alle donateurs voor hun bijdrage. Super bedankt voor jullie enthousiasme een inbreng! Ook volgend jaar zal er weer een nieuwe editie van Fight Cancer Night plaatsvinden en zijn er al volop nieuwe geïnteresseerden.”

Last modified: 2 november 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *