Podcast van de week #15

Lifestyle, Podcasts & Boeken

Een aangekondigde dood
De vader van podcastmaker Eva de Visser krijgt vorig jaar te horen dat hij kanker heeft. Een ongeneeslijke vorm. Voordat Eva’s vader ziek werd heeft hij zich vaak afgevraagd hoe het kan, doorleven na het krijgen van zulk slecht nieuws. Kun je nog wel genieten van het beetje leven dat er nog over is? En hoe ga je zo goed mogelijk samen naar het einde toe?

Halverwege 2020 wordt Pieter gediagnosticeerd met een kwaadaardige hersentumor. Samen met zijn dochter maakt hij een podcast waarin hij een inkijkje geeft in zijn leven met kanker. “Het heeft voor anderen ook betekenis.”

“Het is heel lastig”, vertelt Pieter over zijn hersentumor. “Ik noem het heel kort samengevat: Google Maps is uitgeschakeld en ik word ergens neergelaten met een helikopter in een omgeving en zoek het maar uit. Ik kan niet meer alleen de straat op.”

“Ik hoorde een verhaal van iemand die ook kanker had en alleen in een huis lag te wachten op de dood”, vervolgt Pieter. “Toen dacht ik: ‘wat ben je eenzaam als je je verhaal niet kwijt kan.’” Samen met zijn dochter Eva komt hij tot het idee om een podcast te maken. “We zien in onze directe omgeving mensen die geconfronteerd worden met kanker en het toch heel lastig vinden om daar over te praten.”

Last modified: 6 oktober 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *