Podcast van de week #13

Lifestyle, Podcasts & Boeken

In de Tumor Tapes hoor je het rauwe, eerlijke verhaal van Susan, die er na een uitstrijkje bij de huisarts achter komt dat ze een tumor van 3 centimeter in haar buik heeft. Diagnose: baarmoederhalskanker. In deze reality-podcast hoor je hoe Susan, samen met haar vriend, presentator en zanger Lex Uiting, vecht tegen deze heftige ziekte. Wat betekent deze tumor voor hun grootste wens om ooit samen een gezond kindje op de wereld te zetten?

Lex besluit de gesprekken met de artsen op te nemen, zodat het stel deze samen rustig kan terugluisteren. Later komt Susan met het idee om hier iets mee te doen. Wat volgt is een heel persoonlijk, eerlijk en authentieke podcastserie.

In de eerste aflevering, die vanaf nu te luisteren is, krijgen Susan en Lex het vreselijke nieuws te horen.

Testen, testen, testen

Om de vijf jaar worden vrouwen tussen 30 en 60 jaar opgeroepen om een uitstrijkje te maken bij de huisarts. Dankzij dit bevolkingsonderzoek kunnen voorstadia van baarmoederhalskanker al vroeg worden ontdekt. Zo kreeg ook Susan de uitnodiging om langs te komen voor dit onderzoek.

Het slechte nieuws

Na het onderzoek volgt het slechte nieuws. Er zijn onrustige cellen gevonden waar de arts geen goed gevoel over heeft. Susan moet terugkomen voor verder onderzoek. Uit dat onderzoek blijkt dat hun ergste scenario uitkomt: er zijn kwaadaardige kankercellen gevonden in de baarmoederhals. “Vanaf moment een dat we een ziekenhuis inliepen ben ik de gesprekken met artsen gaan opnemen. Puur voor privégebruik. Om thuis, rustig nog eens terug te kunnen luisteren wát zo’n arts nou eigenlijk allemaal zegt. Je zit dan natuurlijk nogal in een rollercoaster, en hoort maar half wat er gezegd wordt”.

Last modified: 17 september 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *