Fighters in the spotlight: Golden Events

Vanuit Saxion University of Applied Sciences hebben een aantal groepjes, waaronder Golden Events een evenement georganiseerd voor Fight cancer. Golden Events bestaat uit Lianne Zwetselaar, Kyra Lobbert, Lyan Bruggeman, Dirk-Jan van Brussel en Demi Wolfsen en deze week staan zij als fighters in de spotlight!

1. Vertel eens wat over jezelf.
Wie ben je, waar kom je vandaan en wat houd je in het dagelijks leven bezig?

Mijn naam is Lianne van Zwetselaar en ik kom uit een klein dorpje op de Veluwe: Harskamp. Ik studeer Hotelmanagement aan het Saxion en daarnaast werk ik in het weekend in een mooi hotel!

Ik ben Kyra Lobbert, 20 jaar oud en ik woon in Apeldoorn bij mijn ouders. Ik zit momenteel in mijn tweede jaar van de opleiding Hotel Management. In mijn vrije tijd sport ik graag en werk ik bij Landal in de bediening.

Ik ben Lyan Bruggeman, 19 jaar oud en ik woon in Mariënheem. Ik studeer Hotel Management aan het Saxion. Ik heb een bijbaan in de horeca waar ik erg veel voldoening uit haal. In mijn vrije tijd spreek ik graag met vriendinnen af.

Ik ben Dirk-Jan van Brussel, 19 jaar oud en kom uit Rijssen. Op het moment studeer ik Hotel Management aan het Saxion te Apeldoorn. Daarnaast werk ik als Chef de Rang in michelinsterrestaurant de Bloemenbeek.

Ik ben Demi Wolfsen, 20 jaar oud en ik kom uit Soest. Ik studeer, net zoals alle anderen hierboven, Hotelmanagement aan het Saxion. Verder werk ik in het restaurant van Hotel Ernst Sillem Hoeve in Soest.

2. Hoe ben je met Fight cancer in contact gekomen?

Wij zijn met Fight cancer in contact gekomen door middel van onze opleiding (Hotel Management). Wij hebben het vak evenementen management, waarvoor we met een groepje van vijf personen een evenement hebben georganiseerd met als doel geld ophalen voor Fight cancer.

3. Wat maakt vrijwilligerswerk voor jou zo speciaal?

Lianne: Voor mij was het een hele mooie ervaring om geld op te halen voor een goed doelen door middel van een actieve gebeurtenis. Alleen geld ophalen is natuurlijk ook een goed gebaar, maar om er echt actief iets voor te organiseren is enorm leuk om te doen! Zo heb ik het idee dat ik een bijdrage kan hebben aan een ander zijn gezondheid. 

Kyra: Ik vind het belangrijk en bijzonder dat wij ons steentje hebben kunnen bijdragen aan het onderzoek naar kanker. In mijn omgeving heb ik de ziekte helaas meegemaakt en heb ik het belang van onderzoek ingezien. Doordat wij hier geld voor hebben opgehaald is er meer onderzoek mogelijk en hier ben ik trots op. Op deze manier hebben wij hopelijk andere mensen in de toekomst geholpen.

Lyan: Ik kom uit een klein dorpje waar vrijwilligerswerk erg belangrijk is. Ik denk dat het belangrijk is om erbij stil te staan dat vrijwilligerswerk niet alleen werk is wat jij doet om geld in te zamelen voor het goede doel of bijvoorbeeld armeren te helpen. Onder vrijwilligerswerk valt veel meer. Door al het vrijwilligerswerk in Mariënheem, blijven wij (als inwoners) het dorp levendig houden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan training geven, activiteiten organiseren voor jong en oud en meewerken aan het organiseren en/of de uitvoer van het jaarlijks dorpsfeest. Vrijwilligerswerk is voor mij speciaal, omdat het laat zien dat wij mensen elkaar graag helpen, ook als daar geen vergoeding of tegenprestatie tegenover staat.

Dirk-Jan: Gedurende mijn middelbare schooltijd heb ik al veel vrijwilligerswerk gedaan. Zo ben ik onder andere naar Roemenië geweest om daar te helpen met het werk in een sloppenwijk. Daarnaast hebben we als klas een jaar lang mensen uit Almelo die weinig geld te besteden hebben, geholpen met het onderhouden van hun huis. Ik vind vrijwilligerswerk belangrijk, omdat je toont dat je je medemens wil helpen. Het geeft je als vrijwilliger een voldaan gevoel om mensen met een lach op het gezicht te zien, die in moeilijkheden zitten.

Demi: In 2019 heb ik een reis gemaakt naar Thailand, waar ik al veel vrijwilligerswerk heb gedaan. Zo heb ik geholpen met het verzorgen van olifanten en geholpen met het bouwen van een school. Ik vind vrijwilligerswerk belangrijk, omdat dit laat zien dat je meeleeft met andere mensen die het wat zwaarder hebben. Het geeft me dan ook een goed gevoel om dit te doen.

4. Wat vind je de leukste prestatie die je tot nu toe in je leven behaald hebt?

Lianne: De leukste prestatie die ik heb behaald is dat ik mijn propedeuse heb gehaald op mijn opleiding, met mooie cijfers. Hier was ik erg trots op.

Kyra: ik hou erg van sporten en doe dit regelmatig. Wanneer ik hier resultaat van zie zit ik lekkerder in mijn vel en ben ik hier trots op!

Lyan: De prestatie waar ik het meest trots op ben, is het behalen van mijn Havodiploma. De leukste prestatie die ik behaald heb is echter mijn werk bij Gasterij De Kruidentuin in Mariënheem. Doordat ik hier ben gaan werken, heb ik mijzelf enorm ontwikkeld. Daarnaast ben ik er door mijn bijbaan bij De Kruidentuin achter gekomen dat ik een horeca-gerelateerde opleiding wilde doen.

Dirk-Jan: Ik ben nogal van de extremen opzoeken in de wandelsport en ben trots op het lopen van 70 km op één dag en het meerdere keren wandelen van de Nijmeegse vierdaagse. Daarnaast ben ik in mijn werkcarrière trots op het werk dat ik nu doe in een michelinsterrestaurant.

Demi: Ik ben in 2012 voor de derde keer achter elkaar Nederland Kampioen geworden met Trampoline Springen. Hier was ik heel erg trots op. Hierna ben ik ook gevraagd voor Jong Oranje, wat dus ook een bevestiging gaf dat ik erg trots op mezelf mocht zijn.

5. Wat staat er allemaal (nog) op je bucketlist?

Lianne: Wat er voor mij nog op mijn bucketlist staat is dat ik heel graag (een aantal jaren) in het buitenland zou willen wonen, werken en ervaring opdoen van een cultuur die verschilt van die van de Nederlandse. Daarnaast zou ik nog graag een sport willen beoefenen en hier mijn hobby van willen maken.

Kyra: Ik wil graag veel van de wereld zien, voornamelijk landen die niet erg toeristisch zijn. Zo ben ik twee jaar geleden in Oekraïne geweest. Amerika zien is mijn allergrootste droom.

Lyan: Net als mijn medestudenten, zou ik ook graag meer van de wereld willen zien. Daarnaast lijkt het mij super leuk om een keer mee te werken aan het organiseren van een groot evenement.

Dirk-Jan: Mijn absolute bucketlist nr. 1 is een wereldreis/roadtrip maken door alle landen in de wereld.

Demi: Ik zou heel graag de wereld rond willen reizen net zoals iedereen hierboven. Maar verder lijkt het me ook superleuk om een jaartje bijvoorbeeld in Bali ofzo te werken en daar helemaal te settelen.

6. Met welke 5 woorden zou je jezelf omschrijven? Leg uit.

Lianne: Gemotiveerd, enthousiast, respectvol, rustig, vriendelijk. Deze woorden heb ik gekozen, omdat ik echt gemotiveerd en enthousiast ben als ik interesse heb ik een bepaald onderwerp/ opdracht. Daarnaast zal ik altijd respectvol zijn naar anderen toen en vind ik dat iedereen mag zijn hoe hij/zij is. Ik ben een rustig type en probeer altijd vriendelijk te zijn tegen iedereen.

Kyra: Enthousiast, gedisciplineerd, spontaan, sociaal en extravert. Deze woorden passen bij mij omdat ik makkelijk contact maak met onbekenden, ik zet mij 100% in voor de doelen die ik mezelf heb gegeven, ik vind menselijk contact erg leuk en anderen bevestigen deze eigenschappen van mij.

Lyan: Sociaal, resultaatgericht, leergierig, eigenwijs en een bezige bij. Sociaal is een woord wat bij mij past, omdat ik makkelijk contact maak met mensen en graag met mensen ben. Ik ben ook erg resultaatgericht, dit uit mij op school bijvoorbeeld doordat ik graag goede cijfers haal en op mijn werk uit dit zich doordat ik wil dat de gasten een leuke avond ervaren. Verder ben ik erg leergierig. Wel ben ik iemand die liever praktijk gerelateerd leert dan theoretisch. Ondanks dat ik leergierig ben, kan ik ook erg eigenwijs zijn. Wanneer ik denk dat iets beter op mijn manier kan, zal ik dit laten weten en/of mijn eigen manier toepassen. Tot slot ben ik een bezige bij. Tijdens de coronacrisis merkte ik pas hoe druk ik normaal was met allerlei verschillende dingen en hoe erg ik het miste dat er zo veel weg viel. 

Dirk-Jan: Doorzettingsvermogen, leergierig, rustig, prestatiegericht en competitief. Als ik ergens ga, ga ik daar 100% voor. Ik probeer altijd het beste uit mezelf te halen en ben dus een doorzetter en leergierig. Ik probeer mezelf of de ander steeds te overtreffen en ben dus competitief ingesteld. Daarnaast heb ik ook een rustig karakter en ben ik best introvert.

Demi: Sociaal, positief, resultaatgericht, competitief en spontaan. Ik sta altijd zeer positief in het leven. Ik houd er helemaal niet van als mensen negatief zijn. Ik probeer er altijd een feestje van te maken, wat er ook gebeurt, want je moet zelf de slingers ophangen! Verder ben ik qua school altijd erg resultaatgericht. Ik wil alle opdrachten netjes op tijd afhebben en het moet kwalitatief goed zijn. Zelf zit ik op hockey, waardoor ik erg competitief ben. Ik kan heel slecht tegen mijn verlies haha.

Last modified: 1 juli 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *