Fighter in the Spotlight: Annelies de Groot

Doordat haar vader ziek werd, kwam de realisatie hoe belangrijk het is om aandacht te geven aan kankeronderzoek en vooruitgang. “Op het moment dat kanker heel dichtbij komt, ga je beseffen wat het echt met een mens doet. In de periode dat mijn vader ziek werd, zijn we samen nog naar initiatieven gaan kijken die we vanuit zijn perspectief konden ondersteunen.” Onder die gedachten is Annelies de Groot – Verheijen samen met haar goede vriendin en haar vrienden begonnen met vrijwilligerswerk, en dan wel met de organisatie van Swim to Fight Cancer.

Annelies is verantwoordelijk voor de veiligheid tijdens de Swim. Het doet haar goed om iets voor iemand anders te kunnen betekenen. En naar haar mening mag dat door meer mensen gedaan worden. “Iets doen voor onze medemens wordt teveel naar de achtergrond gedrukt en in deze samenleving is saamhorigheid en zorg dragen voor een ander juist zo belangrijk.”

Naast dat zij vrijwilligerswerk doet, is ze ook eigenaar van een veiligheidsadviesbureau in Tilburg. Verder is ze een levensgenieter, een tikkeltje perfectionistisch en een echte doorzetter. Zowel in haar werk als in haar dagelijks leven. “Ik wil gaan voor datgene wat ik wil bereiken. Linksom of rechtsom, je komt er altijd. Soms met wat hobbels en dalen, maar dat hoort erbij.”

Wil jij meezwemmen tijdens Swim to Fight Cancer? Neem dan eens een kijkje op www.swimtofightcancer.nl.

Last modified: 11 mei 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *