Fighter in the Spotlight: Hetty Hilbink

Als er iemand is die maatschappelijk zeer actief betrokken is, is dat onze Fighter Hetty Hilbink wel. Naast dat zij als ZZP’er in de commerciële dienstverlening werkt, is zij ook voorzitter van de RTV van Sportservice Steenwijkerland, projectmanager bij Dickens Kerst te Steenwijk en helpt ze bij Project IJsbaan te Steenwijk en bij meerdere projecten voor het KWF. Wij kennen haar vooral als bestuurslid bij Swim to Fight Cancer Giethoorn.

Hetty is een echte Steenwijkenaar en is al 37 jaar lang getrouwd met Erik met wie zij twee kinderen heeft. Ze kan enorm genieten van de vele mooie en waardevolle momenten die zij met haar gezin en vrienden beleefd. Vanaf 2018 is Hetty in aanraking gekomen met Swim to Fight Cancer. “Ik ben ook bestuurslid van Sail Giethoorn en in 2018 en 2019 hebben wij Swim to Fight Cancer Giethoorn georganiseerd. Met veel enthousiasme vanuit ons en vanuit de deelnemers is dit evenement tot stand gekomen met het pittoreske Giethoorn als speelveld. Het was geweldig om dit evenement te organiseren.” Hetty omschrijft de organisatie van de Swim dan ook als speciaal. “De passie van de deelnemers om te zwemmen voor dit mooie doel was overweldigend. Met een klein aantal deelnemers is toch een geweldig bedrag binnengehaald voor onderzoek naar kanker. Wel €26.000!”

Ook Hetty is samen met haar twee kinderen het water ingedoken waarbij ze verantwoordelijk zijn geweest voor ruim €4500 van de totale donaties. “Het was een bijzonder moment om dat samen met mijn kinderen te kunnen doen. In 1987, op mijn 25ste, is onze oudste dochter geboren. Twee maanden later overleed mijn vader aan de gevolgen van kanker en twee jaar later mijn moeder. Dat is inmiddels ruim 33 jaar geleden. Met de behandelingsmogelijkheden die er nu zijn is het toekomstperspectief voor kankerpatiënten zo veel beter geworden. Dan is het toch erg fijn dat ik dit vrijwilligerswerk kan doen en daarmee een klein steentje kan bijdrage voor meer onderzoek.”

De wind in de haren, met een lach de toekomst tegemoet. Een toast op het leven!

Naast dat Hetty de toekomst voor kankerpatiënten belangrijk vindt, houdt ze zelf ook vast aan haar eigen toekomstblik. “Achterom kijken wat er allemaal anders had gekund en wat ik graag anders had gewild, heeft geen zin. Mijn motto is dan ook: het is zoals het is.”

Echte toekomstplannen heeft ze dan weer niet. “Ik ben niet echt het type met een bucketlist. Ik wil blijven genieten van een mooi leven en gezond zijn met zoveel mogelijk lieve mensen om me heen. En uiteraard is mijn gezin daarbij het belangrijkst”, aldus de mooie woorden van Hetty.

Last modified: 16 maart 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *