Fighters in the Spotlight: Jo Warnier

Jo Warnier is in 2018 aangehaakt bij Swim to Fight Cancer Maastricht als projectleider. Nu, bijna drie jaar later, organiseert hij het evenement nog steeds met veel plezier.

In het dagelijks leven runt Jo een consultancybureau en speelt hij in zijn vrije tijd graag een potje golf. Ook kun je hem vaak in de keuken vinden wanneer hij een recept uit één van zijn kookboeken uitprobeert. Of hij leest rustig een boek.

Door zijn familie wordt Jo omschreven als een echte positivo en heel betrokken. “Zo sta ik bekend bij familie en vrienden en dat vind ik zelf ook. Bij mij is het glas altijd halfvol en grijp ik graag kansen.” Het vrijwilligerswerk wat hij voor Fight cancer uitvoert vindt hij dan ook bijzonder. “Het geeft enorm veel voldoening en geluk als ik mensen kan helpen in hun dagelijkse strijd tegen de verschrikkelijke ziekte kanker. Je kunt iets toevoegen zonder dat je er iets voor terugvraagt. Het is onvoorwaardelijk, dat maakt het zo bijzonder.”

Swim to Fight Cancer Maastricht haalde in 2019 wel €180.767 op. (Jo staat in het midden)

Zelf heeft hij de ziekte van dichtbij meegemaakt toen zijn vrouw met kanker gediagnosticeerd werd. Om samen met haar deze ziekte te overwinnen is voor hem één van zijn best behaalde prestaties tot nu toe. “Ik heb samen met mijn vrouw twee prachtige kinderen waar ik heel trots op ben, maar ik ben ook blij met de prestatie dat ik mijn eigen ziekte overwonnen heb en mijn vrouw heb kunnen ondersteunen in haar prestatie om kanker te overwinnen. En natuurlijk Swim to Fight Cancer Maastricht 2019, die staat ook zeker in mijn top 10 van prestaties die mij het meest zijn bijgebleven.”

Gezondheid en levensvreugde staan voor Jo bovenaan zijn lijst, maar hij heeft ook nog enkele avontuurlijke dingen op zijn bucketlist staan. Zo wil hij heel graag eigenaar worden van een Porsche 911 Targa en ziet hij een golfreis naar Zuid Afrika ook zitten.

Swim to Fight Cancer Maastricht 2021 staat gepland op 5 september. Lijkt het jou ook leuk om mee te doen, of wil je mensen steunen door middel van een donatie? Neem dan een kijkje op deze website.

Last modified: 25 februari 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *