Fighters in the spotlight: Marc Lammers

Op dit moment is hij een graag geziene spreker op congressen en trainingen in het bedrijfsleven en coacht hij het Vattenfall TU Delft Solar Team voor de World Solar Challenge in Australië. Maar wij kennen Marc Lammers vooral als oud-bondscoach van het Nederlands dames hockeyteam. Naast zijn liefde voor hockey is hij ook liefhebber van de zwemsport. Dat blijkt, want Marc Lammers is trotse voorzitter van Swim to Fight Cancer in Den Bosch.

Opnieuw geïnspireerd
Lang heeft Marc niet na moeten denken toen hij werd gevraagd voor het voorzitterschap van Swim to Fight Cancer Den Bosch. “Mijn moeder is helaas op een jonge leeftijd overleden. Zij was mijn inspiratiebron. Maar toen ik de eerste Swim in Den Bosch zag, werd ik opnieuw geïnspireerd. Vele emoties en kippenvel kwamen los. En nog steeds, na drie edities, ben ik heel betrokken bij deze Swim én Fight cancer.”

Naast het warme hart die hij voor Swim to Fight Cancer heeft, vindt hij het doen van vrijwilligerswerk ook heel speciaal. Zeker omdat hij zich hierdoor kan inzetten om kanker de wereld uit te krijgen. “Ik vind het zo mooi om iets te betekenen voor onze samenleving. Het geeft mij energie, erkenning en waardering. Daarnaast word ik iedere keer opnieuw geraakt wanneer ik jonge onderzoekers spreek over hun baanbrekende onderzoek naar kanker. Ook ik wil hier een bijdrage aan kunnen leveren.”

Bucketlist
De ziekte uit de wereld krijgen is niet het enige wat Marc nog op zijn bucketlist heeft staan. Je zou denken dat het einde van zijn lijst al aardig in zicht is. Want naast het feit dat hij trotse papa is, heeft hij ook al een paar waanzinnige titels behaald. Zo is hij wereldkampioen geweest binnen de hockeysport en heeft hij in 2008 het Olympische goud gewonnen. Ook heeft hij samen met de studenten van het TU Delft Vattenfall Solar Team het wereldkampioenschap gewonnen. Een titel waar hij ook dit jaar voor strijdt. Naast deze behaalde prestaties wil hij de wereld verkennen en zich verder ontwikkelen binnen zijn coach- en trainingswerkzaamheden. “Ik heb nog genoeg dromen. Naast dat ik nog vele reizen wil maken, wil ik ook mijn eigen trainingsbureau starten of professioneel voetbalcoach worden. Maar kanker geneeslijk maken staat er ook op.”

Benieuwd wanneer de volgende Swim to Fight Cancer in Den Bosch plaatsvindt? Houd LoveLife.nl en onze socials in de gaten.

Last modified: 25 februari 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *