Nog geen bestemming voor je vakantiegeld?

Actueel, Lifestyle, Nieuws

In mei wordt het vakantiegeld gestort! Een extra zakcentje dat goed van pas kan komen voor bijvoorbeeld je vakantie. Weet jij al wat je gaat doen met je vakantiegeld? We zetten een aantal mogelijkheden voor je op een rij.

Start een eigen actie of doneer

Door de pandemie is een verre reis helaas nog steeds niet mogelijk en blijft het onzeker welke landen wel toegestaan zijn om naartoe te reizen. Ook konden er helaas maar weinig Fight cancer events doorgaan afgelopen jaar en ook dit jaar blijft het lastig. Je zou daarom het geld dat je kunt missen kunnen doneren aan een goed doel, of voor Fight cancer je eigen actie kunnen starten tijdens je vakantie.

Uitgeven aan iets speciaals

Wil jij al een poosje dat ene paar nieuwe schoenen, uiteten bij dat goeie restaurant, of die lekkere parfum? Je zou je vakantiegeld kunnen gebruiken om deze wens te vervullen.

Sparen

Uit onderzoek van het Nibud (2017) blijkt dat minder dan de helft van de Nederlanders het vakantiegeld daadwerkelijk uitgeeft aan een vakantie. Bijna twee van de vijf van de ondervraagden gebruikt het geld om te sparen.

Sparen voor een buffer

De helft van de Nederlanders die het vakantiegeld spaart, spaart voor een buffer. Het is verstandig om een buffer op te bouwen, zodat je altijd wat geld achter de hand hebt.

Klussen

Aangezien je misschien toch niet op vakantie gaat, is dit het perfecte moment om je huis te verbouwen of je tuin een make-over te geven, zodat jij je toch een beetje op vakantie waant. Laat die palmbomen maar komen!

Extra aflossen op je hypotheek

Een klein aantal van de Nederlanders (15%) gebruikt het vakantiegeld om de hypotheek mee af te lossen. Door extra af te lossen op je hypotheek kun je de maandlasten verlagen of de looptijd verkorten.

Op vakantie

Natuurlijk kun je je vakantiegeld ook gewoon gebruiken voor een heerlijke vakantie. Check daarvoor altijd even de website van het RIVM.

Bron: Rabobank

Last modified: 25 mei 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *