Jouw meest waardevolle herinneringen in een doosje

Lifestyle

Herinneringen ophalen is iets wat we allemaal weleens doen. Van een vakantie waar je jouw geliefden hebt ontmoet, van een overwinning op het sportveld of de geboorte van een kind. Maar ook herinneringen van overleden dierbaren.

Als je weet dat je zelf niet lang meer te leven hebt, vind je het waarschijnlijk een prettig idee dat jouw dierbaren jou op een goede manier kunnen blijven herinneren. Simone Janssen van Hartseer & Troos heeft daar een oplossing voor: een herinneringsdoos. Een doos met een verzameling van allerlei persoonlijke zaken die je graag wilt achterlaten voor als jij er niet meer bent. Denk hierbij aan foto’s, brieven, een luchtje, een broche, muziek, een sleutel of een ander voorwerp.

Gezinsfoto door Simone Janssen

Zelf heeft Simone vele herinneringen die haar doen terugdenken aan haar vader, die ruim 15 jaar geleden overleden is. “Ik herinner me hem terwijl hij achter zijn schildersezel zat, puntje van zijn tong uit zijn mond, vol concentratie. Hoe hij met een oud schort om brood stond te kneden aan het aanrecht. Ik herinner me hem op zondag met de koptelefoon op, luisterend naar klassieke muziek en vals mee fluitend. En ik weet nog hoe we samen de auto wasten of hoe ik hem hielp in de tuin met gras harken.” Helaas zijn er van vele momenten geen foto’s gemaakt. “Het zit alleen maar in mijn hoofd en soms ben ik bang dat het steeds verder vervaagt. En wie weet wat ik al vergeten ben?”

Met die gedachten wil zij de herinneringen van anderen wél graag vastleggen en bundelen, zodat die nooit verloren kunnen gaan. Dit doet zij middels zo’n herinneringsdoos en door het maken van persoonlijke foto’s. Simone is al 12 jaar lang fotograaf en heeft al veel bruiloften, zwangerschappen, pasgeboren baby’s en gezinnen gefotografeerd. “Af en toe werd ik gevraagd om een gezinsshoot te doen wanneer iemand in het gezin een terminale diagnose had gekregen. Soms fotografeerde ik een uitvaart. Ik merkte het steeds vaker: daar ligt mijn hart. Daar heb ik echt toegevoegde waarde.”

Voor meer informatie over een herinneringsdoos of een fotoshoot van jouw bijzondere momenten kun je een kijkje nemen op Hartseer & Troos.

Bron: Hartseer & Troos

Last modified: 16 maart 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *