FIT.nl: Wetenschap in de praktijk

Lifestyle, Voel je fit

Wij supporten andere platforms die het net als wij belangrijk vinden om een gezonde levensstijl te promoten. FIT.nl is daar één van: een groot online sport- en gezondheidsplatform waar je allerlei lekkere recepten, goede work-outs en andere inspirerende informatie kan vinden.

Onlangs spraken wij met Jeroen van der Mark, mede-eigenaar van FIT.nl. Hij begon zeven jaar geleden samen met een aantal collega’s het platform FIT.nl om de vele sportfabels uit de wereld te helpen. “Met het team helpen wij mensen met hun sport en voeding middels het delen van wetenschappelijke informatie. Wij werken samen met een team van wetenschappers, diëtisten en fysiotherapeuten en vertalen hun kennis naar inspirerende podcasts, artikelen en video’s.”

FIT.nl is in die zeven jaar uitgegroeid tot een platform waar jaarlijks miljoenen mensen hun weg naar vinden. In 2018 en 2019 zelfs uitgeroepen tot website van het jaar in de categorie ‘wellbeing en fitness’. Volgens Jeroen is het succes te danken aan de wetenschappelijke insteek van hun platform. “Wij proberen een nuance aan te brengen die vaak mist in de berichtgevingen over sport en voeding. Veel te vaak hoor je een zwart-wit uitspraak. Wij proberen klanten en lezers aan het denken te zetten en aan te zetten tot ‘een eigen coach’ te worden.”

Al deze wetenschappelijke informatie heeft Jeroen onlangs in een boek gebundeld, genaamd De FIT methode. Deze uitgave smaakte naar meer, want er zijn zelfs twee nieuwe boeken in de maak. ‘STERKER’ en ‘SLANKER’ zijn de titels. Waarbij het boek ‘STERKER’ de diepte in gaat over krachttraining en ‘SLANKER’ over afslanken. De laatste wetenschappelijke inzichten worden hierin meegenomen en legt je uit hoe dit in de praktijk kan worden toegepast middels een handig stappenplan.”

Het team FIT.nl. (Links: Jeroen)

Naast dat FIT.nl advies geeft aan hun lezers, richten zij zich ook op professionals. “Momenteel zijn wij bezig een cursus te ontwikkelen voor professionals die mensen helpen af te vallen. Een vraag die hierin beantwoord gaat worden, is ‘Hoe help je mensen om gemotiveerd te blijven’? Dit is een enorme uitdaging voor coaches en diëtisten, maar wij hopen dat het middels onze cursus makkelijker wordt.”

“Mensen denken vaak te ingewikkeld. Vaak is het antwoord en de oplossing veel simpeler dan ingewikkelde diëten, maar dat is niet wat mensen willen horen.”

Een sportfabel welke Jeroen nog regelmatig tegenkomt, is dat je er allerlei diëten bij moet halen om af te willen vallen. Of dat het niet lukt wegens je hormonen. “Mensen denken vaak te ingewikkeld. Vaak is het antwoord en de oplossing veel simpeler dan ingewikkelde diëten. Gezond eten komt vaak neer op iets minder, veel groente en fruit en voldoende bewegen en slapen. Back to the basics! Maar dat is niet wat mensen willen horen. Vaak zijn professionals en consumenten op zoek naar meer en meer kennis. Terwijl ze de basis vergeten die 10 keer zo belangrijk er.”

Om gemotiveerd te blijven, heeft FIT.nl een gids opgesteld met boordevol tips om in beweging te blijven. Met wel meer dan 50 oefeningen. Iets wat voor ons als een welkome gast wordt gezien na iedere dag dezelfde wandelroute gelopen te hebben.

En Jeroen zijn favoriete work-out snack? “Een warme maaltijd of een glas chocolademelk, een bakje kwark of een eigen gemaakte smoothie met veel eiwitten.”

Benieuwd naar een lekker recept voor zo’n smoothie? Die vind je hier.

Last modified: 1 februari 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *