De lekkerste mocktails van Duke of Tokyo

Food & Recipes, Lifestyle, Nieuws

Dry January is bijna ten einde. Tijd om onszelf te verwennen met heerlijke mocktails van Duke of Tokyo! Echte karaoke fans zullen Duke of Tokyo wel kennen; het wordt gezien als één van de gezelligste karaoke bar van Amsterdam! Met hun grote voorliefde voor Japan (de naam verklapt dit natuurlijk al een beetje) heeft alles een Japans tintje. Dit zie je terug in hun passende decoraties en Japanse cocktails en versnaperingen.

Tijd om deze Japanse sfeer naar je woonkamer te brengen. Nodig je beste vriend of vriendin uit of organiseer een Zoom-feestje en maak deze verrassende mocktails samen met je vrienden online.

The Zing Colada
Fan van kokos en ananas? Wij ook! Dit is dan ook een heerlijke mocktail die je terug laat verlangen naar zo’n geknoopte hangmat onder een dak van palmbomen. Wat heb je nodig?
60ml Coconut Yoghurt (Duke of Tokyo gebruikt ‘Abbot Kinney Coco Frost Natural’)
80ml ananassap
15ml Maple Syrup
1 theelepel Ginseng Poeder
1/4 theelepel Matcha Poeder
Ijsblokjes
Garnering: een paar takjes munt
en een ananasschil

Stop de blender in het stopcontact en gooi alle ingrediënten bij elkaar. Voeg daar nog 3 à 4 ijsblokjes aan toe. Wanneer de ijsblokjes vermalen zijn, kun je de mocktail in een wijnglas serveren met eventueel wat blaadjes munt, een ananasschil en een rietje om het af te maken.
Deze frisse mocktail is te danken aan Chris Stabback, Bar Manager van Duke of Tokyo.

Tsuyu Fizz
Liever iets frissers? Kies dan voor deze Tsuyu Fizz, afgetopt met soda water. Je neemt:
30ml Seedlip Garden
30ml Rabarber & Marmelade siroop
3gram citroenzuur
30ml Cranberry juice
Soda water (of alcoholvrije cider)
Ijsblokjes
Garnering: een paar takjes munt en wat rood fruit

Leg eerst de Rabarber & Marmelade siroop aan met 500ml kokend water en voeg de 3gram citroenzuur toe. Schenk deze (wat afgekoelde) vloeistof in een groot wijnglas of ander bol glas en voeg de Seedlip Garden en Cranberry juice toe. Vul de rest van het glas aan met ijsblokjes. Top vervolgens af met soda water – of alcoholvrije cider – en garneer met wat muntblaadjes en rood fruit.

Duke of Tokyo

Duke of Tokyo, een uitje voor echte karaoke liefhebbers!
Geïnspireerd door de bruisende steegjes van de coolste buurten van Tokyo, is de Duke of Tokyo een karaoke- en cocktailbar met Japanse cocktails, sake en andere dranken. Allemaal geserveerd door de besten in de business. Daarnaast bieden ze 8 privékaraoke kamers aan waar je je longen uit je lijf kunt zingen en kunt genieten van allerlei drankjes.

Last modified: 8 februari 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *