Flashback ‘Pick Your Battles’

Actie uitgelicht, Fighters

In februari 2019 kreeg de vader van Max – Jan – te horen dat hij uitgezaaide prostaatkanker had. Max besloot iets te willen doen en startte zijn eigen actie op via Fight cancer. Onder de noemer Pick Your Battles ging Max voor een doel; het ophalen van minimaal €15.000 met het beklimmen van de Cotopaxi in Ecuador. Inmiddels zijn we meer dan een jaar verder en is Jan eind 2020 helaas overleden. Wij vroegen Max hoe het nu met hem gaat en hoe hij terugkijkt op zijn succesavontuur.

EEN PLEK GEVEN
Op de vraag hoe het nu met hem gaat, antwoordt hij dat het goed gaat. Maar ook dat hij het verlies van Jan een plek moet gaan geven. “Dit is de eerste keer dat ik een ouder ben verloren. Ik denk dat het goed is om er over te blijven praten en de ervaring te delen met anderen.” Rust geeft het Max wel als hij nadenkt over het gegeven dat Jan nu geen pijn meer heeft. “Ik kijk met veel plezier terug naar de afgelopen 38 jaar en ik ben ook dankbaar voor de extra tijd die wij samen hebben gehad nadat de kanker bij hem was vastgesteld. Hij heeft er alles aan gedaan om een prachtig fundament voor ons achter te laten, met mooie herinneringen en lessen waar ik nog heel veel jaren op kan teren. Met die mindset ben ik 2021 in gegaan.”

HOOGTEPUNT BEREIKT
Via Fight cancer heeft Max in 2019 een eigen actie opgezet om geld in te zamelen voor kankeronderzoeken. “Mijn schoonzus tipte Fight cancer, zij kende Fight cancer door haar deelname aan Swim to Fight Cancer. Ik vond het prettig dat het een betrouwbaar platform heeft waar mensen veilig op kunnen doneren. Ook vond ik het een jong en frisse uitstraling hebben wat ik goed bij mij vond passen.” Vervolgens moest er een actie verzonnen worden, maar die was redelijk snel bedacht. “Ik wilde iets tastbaars doen en iets waarvan ik had gedacht nooit in mijn leven te gaan doen. Toen kwam ik vrij snel bij het beklimmen van een actieve vulkaan, waardoor de Cotopaxi in Ecuador in zicht kwam.”

€17.643
Met de beklimming van de Cotopaxi wilde Max minimaal €15.000 ophalen. Uiteindelijk is er wel €17.643 opgehaald. “Het is prachtig om te zien dan mensen het zo hebben omarmt en in beweging wilde komen voor kankeronderzoek. Ook Jan vond het heel mooi, hij voelde zich zeer gesteund.”

VERVOLG KOMT
“Naast het feit dat het een heel zware klim was, heeft het ook veel inspiratie gebracht en veel indrukken achtergelaten. Om mijn verhaal te delen en om te zien hoe betrokken mensen waren was fantastisch.”

Ondanks het mooie bedrag stopt het hier niet voor Max. Naast dat hij nu zelf werkzaam is bij Fight cancer wil hij in 2022 de Mount Elbrus beklimmen. “Samen met een aantal vrienden ga ik deze reus van wel 6000 meter beklimmen om geld op te halen voor kankeronderzoek.”

Ben je benieuwd naar het reisverslag van Max zijn avontuur in Ecuador? Je leest het hier.

Wil jij zelf nou ook een actie starten om geld op te halen voor kankeronderzoeken en voorlichting? Neem dan eens een kijkje op Fight cancer.

Last modified: 29 januari 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *